Vse, kar velja za sveža jabolka, velja tudi za motni jabolčni sok:

– Sveži plodovi jabolka nas hranijo in okrepijo.

– Voda v plodovih ima visoko higiensko vrednost in nas odžeja, sladkorji pa so odličen vir energije.

– Celuloza jača črevesne stene, pektini pa pomagajo pri zaščiti pred arteriosklerozo in kapjo ( infarktom ).

– Tanini preprečujejo driske.

– Mineralne snovi so zelo pomembne v prebavi in skupaj z organskimi kislinami regulirajo pH reakcijo krvi.

– Kalij in natrij sta pomembna za bilanco vode v organizmu in normalno delovanje živčnega sistema in krvnega obtoka.

– Plod jabolka je sorazmerno bogat s kalijem in pomaga pri nižanju krvnega tlaka.

– Jabolka in jabolčni sok vežejo in odstranjujejo toksine iz človeškega organizma.

– Vitamini in encimi imajo pomembno vlogo v dietni prehrani.

– Jabolko se zelo priporoča sladkornim bolnikom.

In nenazadnje, jabolčni sok in jabolčni kis sta nepogrešljiva prehrambena izdelka našega zdravega življenja!